Termeni si Conditii

Termeni si conditii

1.Conditii generale  –  Autovehicul este inchiriat in conformitate cu termenii si conditiile contractului de inchiriere. Pentru folosirea in bune conditii a serviciilor puse la dispozitia dvs. se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor si a Contractului de Inchiriere, precum si Anexele acestuia si sa confirme acceptarea  acestuia, prin semnarea Contractului de Inchiriere in momentul livrarii.

Ne rezervam dreptul de a refuza inchirierea unui autovehicul anumitor persoane, fara  a da explicatii si  de a efectua modificari ale acestor Termeni si Conditii, precum si orice modificari ale site-ului www.wcar.ro fara o notificare prealabila.

2.Obligatiile clientului / soferului  –  Autoturismele se inchiriaza numai persoanelor ce detin un  permis de conducere valid, cu o vechime de cel putin un an si varsta de peste 21 ani  impliniti la data inchirierii autoturismului. Daca permisul de conducere nu este scris cu caractere latine, este necesar un permis de conducere international.

Pot conduce autovehiculul inchiriat pana la 3 soferi, cu conditia ca datele acestora sa fie mentionate in contractul de inchiriere si copie a permisului si actului de identitate sa fie puse la dispozitia WCAR. Soferii au aceleasi responsabilitati.

3.Documente necesare la preluarea autovehiculului:

– act identitate sau pasaport,

– permis de conducere valid,

-cardul de credit valid Visa sau Mastercard

In cazul in care exista necesitatea unor verificari suplimentare se pot solicita si alte documente.

4.Depozitul –  La inceputul perioadei de inchiriere se solicita clientului un depozit de siguranta , conform listei de preturi afisate, care se retine de pe cartea de credit. Depozitul se restituie ulterior dupa verificarea caroseriei si a starii tehnice a autoturismului. Pentru daunele suferite de autovehicul din vina clientului, soferului aditional, sau cu autor necunoscut, depozitul se retine partial sau total in functie de valoarea daunei. In situatia in care depozitul reprezinta francsciza pentru avarii, acesta se va retine in totalitate depozitul fiind responsabilitatea clientului in caz de accident.

Depozitul va fi utilizat pentru acoperirea daunelor, în cazuri de distrugeri constatate în interiorul sau exteriorul autoturismului, furt  ale partilor autoturismului, pierderi ale documentelor sau ale cheilor autoturismului inchiriat.

5.Tarife de inchiriere – Preturile se regasesc pe www.wcar.ro si sunt actualizate la zi.

Tarifele includ – TRANSFER AEROPORT, TVA,  asigurarea de raspundere civila (RCA), taxa de drum (rovinieta),CASCO ( cu fransiza), livrarea autovehiculului se face cu plinul de combustibil, anvelope in functie de sezon, revizii tehnice periodice la zi si intretinerea autoturismului. Inlocuirea autoturismului defect, cu exceptia cazurilor de defectiune provocate din culpa clientului.

Nr. asistenta rutiera: +40 0731344271

Tarifele nu includ – combustibilul, costul echipamentelor si ale dotarilor suplimentare asa cum sunt mentionate in Procesul Verbal-Anexa 2, amenzile, taxele de autostrada sau pod, asigurare pentru persoanele si bagajele aflate in autoturism,reparatii ce nu se datoreaza uzurii normale a autovehiculului, cum ar fi: alimentarea cu combustibil gresit, utilizarea pe timpul iernii a lichidului de parbriz ce nu rezista la inghet, etc.

Durata minima, de taxare este de 24 ore. Intervalul de 1 ora peste cele 24 ore nu se taxeaza.In cazul in care autovehiculul va fi returnat cu mai mult de 1 ora intarziere fata de ora de livrare, trecuta in contractul de inchiriere, se va taxa o zi suplimentara.

6.Pretul – Preturile sunt afisate in EURO cu TVA inclus, cursul RON-EURO utilizat fiind cel publicat de Banca Nationala a Romaniei la data emiterii facturii +1.5%.

7.Metoda de plata – Plata serviciilor se poate efectua atat in numerar, cat si prin ordin de plata sau card bancar, integral inaintea livrarii, iar pentru blocarea garantiei trebuie sa detineti un card de credit valid.

8.Trecerea frontiereiPentru deplasari in strainatate kilometrajul este limitat la 500km/zi. Kilometrii suplimentari se taxeaza cu 0.1 EURO/km suplimentar.

Este acceptata trecerea frontierei in Europa,exceptie facand Ukraina, Republica Moldova, Rusia si Serbia, numai cu acordul scris al societatii noastre.

In caz de defectiune Clientul va returna autovehiculul in tara pe costuri proprii.

In caz de accident rutier este responsabilitatea clientului/soferului sa se informeze asupra legislatiei tarii in care s-a produs evenimentul si sa parcurga toate etapele legale pentru solutionare si sa suporte toate costurile ce nu sunt acoperite de polita de asigurare.

9.Amenzi de circulatie – Toate amenzile ce rezulta din orice incalcare a legilor in timpul perioadei de inchiriere sunt suportate exclusiv de catre Client. La solicitarea autoritatilor, proprietarul va pune la dispozitia acestora copie dupa documentele soferului.

10.Taxe suplimentare :

– restituirea autovehiculului murdar: 10 euro

– cheie pierduta: maxim 150 euro

– pierderea /deteriorarea placutelor de inmatriculare: maxim 75 euro/buc

– murdarie excesiva in autovehicul sau tapiterie patata: maxim 100 euro

– lipsa carburant: 1.5 euro/l  in functie de cantitatea lipsa

– alte daune sau situatii in care autovehiculul nu a fost returnat in aceeasi stare – in functie de costul de aducere a masinii la starea initiala in care a fost livrata.

Sumele pot fi oprite din valoarea depozitului.

11.Servicii suplimentare, dotari suplimentare:

– inaltator scaun – gratuit

– scaun copil – gratuit

– GPS (system navigatie ) – gratuit

12.Asigurari – Autoturismul inchiriat este asigurat pentru daune cauzate tertilor numai pentru perioada de inchiriere specificata in Contractul de Inchiriere. Daunele suferite de autovehiculul inchiriat, din vina clientului, sunt asigurate, mai putin valoarea garantiei ce cade in sarcina clientului. Daunele produse masinii conduse sub influenta alcoolului sau a drogurilor sunt suportate integral de catre client. Proprietarul nu isi asuma  nici o responsabilitate pentru obiectele lasate in autoturism, pe durata perioadei de inchiriere. In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Politie, care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizatia de Reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, dacaƒ sunteti victima, daca sunteti singur implicat, daca partea responsabila  nu este identificataƒ (ex. daune in parcare în lipsa dv.). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru costurile reparatiilor.

WhatsApp WhatsApp Contact